Sekten på Dimön

fog forest

På en dimmig och vindpiskad ö utanför Bohusläns kust, har en New Age-rörelse slagit sig ner. Deras karismatiske ledare, Franz Oswald, har utvecklat en lära, ViaTerra, som sägs återställa själslig frid och kroppens naturliga balans. Rörelsen har en magnetisk dragningskraft på kändisar och makthavare i höga positioner.

Sofia Bauman, som precis tagit sin universitetsexamen, blir fascinerad av Oswalds lära. Osäker på vad hon vill göra med sitt liv, och charmad av Oswald, antar hon
hans jobberbjudande. Snart blir hon dock varse de enorma uppoffringar som engagemanget i gruppen kräver. Och när sommaren ger vika och höstdimman driver in och slukar ön, börjar hon undra om hon blivit indragen i en sekt. Samtidigt anar hon att det finns en skillnad mellan rörelsens ansikte utåt och Oswalds avsikter, och ju fler stenar hon vänder på, desto mer ångrar hon sitt beslut.

chopping blockMen Oswald styr med järnhand och ett elstängsel har rests runt sektens ägor.

Vägen tillbaka till ett normalt liv förvandlas långsamt till en mardröm.

För ingen har någonsin lämnat ViaTerra.

 *    

Sekten på Dimön är början på en trilogi om Sofia Bauman.

Den andra delen, Sekten som återuppstod, kommer att handla om de trakasserier och förföljelse som sekter utsätter avhoppare för.

Den tredje delen, Sektens barn, kommer att handla om hur det är att växa upp i en sekt som barn.

Sekten som Återuppstod

Sofia Bauman försöker skapa sig ett nytt liv efter två år i sekten ViaTerras våld. Vägen tillbaka blir svårare än hon trott. Hon möts av fördomar och misstänksamhet och plågas av mardrömmar. Inom henne växer ett begär efter vedergällning.

Franz Oswald, sektens ledare, sitter i häktet i väntan på rättegång. Ändå är han varken orolig eller ångerfull. Med hjälp av sin advokat, Anna-Maria Callini, börjar han väva ett nät som sträcker sig långt utanför fängelsets grå väggar och vars enda syfte är att hämnas på Sofia Bauman.

När Sofia bestämmer sig för att tala ut om sekten förvandlas hennes liv långsamt till en mardröm. Enda utvägen är än en gång att lämna allt och starta ett nytt liv någon helt annanstans.

Men Oswald skyr inga medel. Hans nät verkar innefatta allt och alla i Sofias omgivning och sträcka sig över städer, oceaner och kontinenter. Och i kölvattnet av Oswalds slutliga hämnd återstår den avgörande frågan: Kan man någonsin bli helt fri från en sekt?

Sekten som återuppstod | Adlibris

Beställ och läs Sekten på Dimön från

Beställ och läs Sekten som återuppstod från

Beställ och läs Sekten barn